TVN.HU felhasználók Blog bejegyzéseinek száma: 4394642 db
Találatok száma: 31998
Előző Következő
Biztonsági tippek zöldségekhez és gyümölcsökhöz 2020-01-26 22:54:45
A zöldségek és a gyümölcsök is könnyedén veszíthetnek frissességükből és okozhatnak élelmiszer-eredetű megbetegedéseket. Ezek a szabályok minden évszakban érvényesek, de a legtöbb ételfertőzés mégis nyáron történik, amikor a nagy melegben könnyebben szaporodnak el a kórokozók és okoznak különféle megbetegedéseket. Azt ma már mindenki tudja, hogy a friss zöldségek és gyümölcsök...
A gomba jótékony hatásairól 2020-01-26 13:35:46
Sokan rajonganak a gombáért, a gombából készült ételekért, míg mások az illatától is rosszul vannak, és távol tartják magukat azoktól az ételektől, amelyek gombát tartalmaznak. A gomba nagyon egészséges táplálék, mert tele van antioxidáns vegyületekkel. Ezen kívül gazdag forrása a fehérjéknek, a rostoknak, a vitaminoknak és ásványi anyagoknak is. Ezek a tulajdonságok segíthetne...
Epekövesség megelőzése 2020-01-25 23:16:31
Az epekő egy kellemetlen dolog, de természetesen mi is tehetünk azért, hogy megszabaduljunk tőle. Milyen otthoni módszerek léteznek erre? Például a testmozgás, a zöldségek rendszeres fogyasztása, az egészségtelen, feldolgozott ételek elkerülése. De mi is az epekő? Az epekő a máj által elválasztott, epét tároló epehólyagban és a közös epevezetékben képződhet. Az epeváladék savat...
Mi történik, ha nincs elegendő C-vitamin a szervezetünkben? 2020-01-25 23:03:56
A C-vitamin nagyon fontos szerepet játszik a szervezetünkben, hiszen több testi funkcióban is kiemelkedő szerepe van. Sok jele van annak, ha hiányt szenvedünk ebből a vitaminból. Lássuk, melyek ezek. A C-vitamin egy vízben oldódó vitamin. Mivel a szervezet nem tárolja és a felesleg ki is ürül a szervezetből, így mindennap nekünk kell gondoskodni ennek az antioxidáns vitaminnak...
A 10 legjobb lúgosító étel 2020-01-25 22:56:31
1. Avokádó Krémes, ízletes avokádó, aminek a pH értéke 8.0, ami nemcsak lúgosítja az egész szervezetet, de segít semlegesíteni a sacas ételeket a gyomorban. Teheti salátába, készíthet belőle csodálatos guacamolét vagy egyszerűen csak fogyaszthatja félbevágva egy kis sóval és borssal. 2. Érett banán Sokan vétettük már el azt a hibát, hogy még meg nem érett banánt fogyaszto...
25 szuper étel az anyagcsere javítására 2020-01-25 20:22:08
Aki folyamatosan fáradtnak, ingerültnek depressziósnak vagy általánosan rosszkedvűnek és nyugtalannak érzi magát, figyelje meg az étrendjét! A mai rohanó világban a legtöbb dolgozó ember nem eszik rendesen. Az egészségtelen nassolás, a gyorséttermi ételek, a túl sok üdítőital és a mozgáshiány nagyon rossz hatással van a testre, és depressziót, dühöt, frusztrációt és különböző szív...
A májkárosodás korai jelei és a máj erősítése 2020-01-25 20:19:34
Amennyiben mája megfelelő működése akadályba ütközik, azt különféle testfunkciói megváltozásán fogja tapasztalni. Többféle májprobléma is bekövetkezhet, a legtöbb esetben a májzsugor, a cisztás májbetegség, a máj elzsírosodása, az epekövek megjelenése, és a hepatitisz jellemző. Tartsa észben, ha odafigyel mája egészségére, az cserébe szervezetét fogja egészségesen tartani. Tartsa...
ORVOSOKRÓL és BEGSÉGEKRŐL 2020-01-25 20:09:29
Menj csak az orvoshoz, betegséged majd csak akad...! (vietnami közmondás) Már olyan fejlett az orvostudomány, hogy manapság ritkán hal meg valaki orvosi segítség nélkül. (M.Kupecký) Amíg él a páciens, az őt ellátó orvosnak mindig igaza van. Csak a boncolás és az érzéketlen kórboncnok szorítja őket a sarokba. (R. Gordon) Ha már nem változik a betegséged, legfőbb ideje orvo...
Az alma gyógyhatásairól 2020-01-25 20:02:12
Alma Egyedül az alma az a fajta gyümölcs, amit más ételekkel is együtt ehetünk, anélkül, hogy erjedés lépne fel. Ezt már az ókorban is tudták róla, ezért is nevezték a gyümölcsök királynőjének. Nagyon könnyen tudjuk tárolni, ha csak kicsit is odafigyelünk rá, akkor eláll addig amíg, a tavaszi friss gyümölcsök megjelennek a piacon. Nagyon jól tárolható, szállítható. Ha his...
Növényi olajok gyógyhatásai 2020-01-25 19:52:19
A növényi olajok rendkívül egészségesek, lehet őket használni sütés és főzés során, de saláták ízesítésére is kiválóak. A növényi olajok használata számtalan előnnyel jár. Többek között csökkentik a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának kockázatát, jobb anyagcse...
Előző Következő
© 2002-2020 TVN.HU Kft.