TVN.HU felhasználók Blog bejegyzéseinek száma: 4231557 db
Találatok száma: 4437
Előző Következő
Egyed Emese 2017-05-22 21:00:16
EGYED EMESE Egyed Emese (Kolozsvár, 1957. július 5. -) pedagógus, egyetemi tanár, költő, irodalomtörténész. ALTATÓ Csak...
Púp Csata - Nagy Végső Elkeseredett Német Támadás 2017-05-22 19:43:14
Német Páncélos Induló (magyar felirattal) Jagdtiger Tiger II [...
Pisztáciás szelet rengeteg csokival 2017-05-22 19:39:18
Hozzávalók (20x20as formához): Az alaphoz: 100 g vaj 100 g cukor 10 g vaníliás cukor 120 g liszt 1/4 tk só A krémhez: 200 g tejcsoki 100 g pisztácia A vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot, a lisztet és a sót egy edénybe tesszük és kézzel, gyors mozdulatokkal tésztává formázzuk. Az elkészült tésztánkat egy sütőpapírral kibélelt formába...
Nicolas Appert, a konzervdoboz feltalálója. 2017-05-21 17:49:11
Nicolas Appert (1749. november 17. - 1841. június 1.), francia cukrász, a konzervdoboz feltalálója. Nicolas Appert a konzerv feltalálója. Az ötlet lényege az volt, hogy "szorosan ledugaszolt, vastag falú üvegpalackokba rakott különféle élelmiszereket hosszabb-rövidebb...
Epres kosárka 2017-05-20 22:29:17
Epres kosárka Hozzávalók A tésztához: 16 dkg vaj 24 dkg rétesliszt (+ a formákhoz és a nyújtáshoz) 1 db tojás 8 dkg porcukor A krémhez: 1 db vaníliarúd 3 db zselatinlap 2,5 dl tej 1 dl habtejszín 7 dkg finom szemcséjű kristálycukor 1 tasak vaníliás cukor 1 db tojás 2 db tojássárgája 25 dkg apró szem...
Tavaszi burgonyás krémleves 2017-05-20 22:23:45
Tavaszi burgonyás krémleves Hozzávalók 2 db burgonya 3/4 l marhahús- vagy zöldségleves-alaplé 2 marék friss vegyes zöld fűszer (finomra aprított) 1 db tojássárgája 3 ek tejföl vagy habtejszín só frissen őrölt bors Elkészítés A meghámozott és feldarabolt burgonyát puhára főzzük az alaplében a forrástól számított kb. 20 perc...
"Mutasd meg csodálatosan a te kegyelmedet" 2017-05-20 07:07:56
,,Mutasd meg csodálatosan a te kegyelmedet" (Zsolt 17:7) Ha alamizsnánkkal szívünket is odaadjuk, akkor helyesen cselekszünk, azonban be kell ismernünk, hogy gyakran vétkezünk e tekintetben. Nem úgy a mi Mesterünk és Urunk. Az Ő szeretetnyilvánításai mindig fűszerezve vannak szívének szeretetével. Nem küld nekünk kihűlt ételeket vagy maradékot, az Ő gazdagon megter...
Babits Mihály – Zola 2017-05-20 05:08:45
Babits Mihály - Zola Közös polgári végzet sírba dönté Az igazságnak tollas bajnokát. Szava lehelletével lángra többé Nem szítja fojtott tűz zsarátnokát. A rendületlen szív utolsót dobbant S a fáradt munkás pihenésre dől: Pihenhet már. A szikra lángra lobbant, És lángja nemsokára éget, öl. Ez volt a férfi! aki ilyen tűzet Akart és mert és bírt él...
Kínai szezámmagos rántott karfiol - vegán recept! 2017-05-19 22:26:12
Kínai szezámmagos rántott karfiol - vegán recept! Hozzávalók 1/2 fej karfiol 1/2 csésze csicseriborsó- vagy fehér liszt 1/2 csésze szójatej 1 ek sütőpor 1 ek fokhagymapor 4dl étolaj 1 ek szezámolaj 2 gerezd fokhagyma 1/2 csésze szójaszósz 2 ek rizs- vagy fehérborecet 1 ek barna cukor 2 ek chili szósz 1 ek kuk...
Sóskás rizsfelfújt sült kolbásszal 2017-05-19 22:07:44
Sóskás rizsfelfújt sült kolbásszal Hozzávalók 4 db sütnivaló kolbász (kb. 60 dkg) 25 dkg friss sóska 20 dkg kerek szemű rizs 2 db egész tojás 1+1 ek vaj 1 ek zsemlemorzsa 1 csipet fokhagyma-granulátum 1 csipet cukor 1 csipet só Elkészítés A rizst másfélszeres mennyiségű sós vízben puhára főzzük. A sóskát vajon me...
Előző Következő
© 2002-2017 TVN.HU Kft.