TVN.HU felhasználók Blog bejegyzéseinek száma: 4218847 db
Találatok száma: 6467
Előző Következő
Történet 2017-04-25 09:41:24
Nincs szükségem sajnálatra! Egy vak asszony világa Írta: P. Horváth Zsuzsi Úgy tudom, hogy nem vakon születtél... Így igaz. Mi történt? Betegség, vagy baleset? Is-is. Gyerekkorom óta cukros vagyok, emiatt nagyon sok lerakódás volt a szememben. Egyszer Építők Napját rendeztek fenn a hegyen a Turul madárnál, ahol én megcsúsztam a szobor melletti mészkősz...
Takáts Gyula: Versírás előtt 2017-04-23 10:04:49
Takáts Gyula: Versírás előtt A lugas közt fenyőpadon kinn ülök az őszi napon, mint keleti álmos fajta hunyorgok az őszi napba. Ha megúnom, más mi volna, behuzódom a sarokba, s úgy nézem a kék hegyeket, mint hasas pók a legyeket. Így élek és így tengetem szüret előtt az életem. Miat fiát az édesanyja, dédelget az árvák napja, s nem pirongat, mint a nyáron. A...
Medvehagymás csavart 2017-04-17 23:39:24
Hozzávalók A tésztához: 40 dkg teljes kiőrlésű liszt 2 dkg élesztő 1/2 dl olaj 1 dl natúr joghurt 1 dl tej 1 db tojás 1 tk só 1 tk cukor A töltelékhez: 1 db tömlős krémsajt 1 marék medvehagyma A tetejére: 1 db tojássárgája szezámmag Elkészítés Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. E...
A legfontosabb 2017-04-16 11:10:42
Mielőtt megmutatjuk, hogyan kell használni ezt a hétköznapi csodaszert, jobb, ha tudod, a fiatalos külsőért kell néhány életmódbeli változtatást is tenned! Ha kész vagy rá, jöjjön a lényeg! A legfontosabb, hogy aludj eleget, ne egyél cukros ételeket, több halfélét és zöld leveles zöldséget fogyassz és igyál meg 2 liter vizet. De mindez nem elég, kívülről is ápolni kell a bőrt...
Székelykáli töltött bárány 2017-04-15 23:26:20
Székelykáli töltött bárány: Hozzávalók: fél bárány (kb. 6 kg-os az ideális) belsőségek (máj, tüdő, vese, szív) 6 tojás 1 csokor zöldpetrezselyem 1 nagy hagyma 2 db zsemle 5 dkg füstölt sajt só bors 1 kiskanál bazsalikom 1 kiskanál csombor 25 dkg vaj 1 fej fokhagyma bacon vagy házi húsos szalonna 1 pohár száraz fehérbor Elkészítés: A fél báránynak a felső r...
Húsvét a világ körül 2017-04-15 22:54:51
Húsvét a világ körül: Nyúl, tojás, sonka, édes péksütemények - a világ így várja a tavaszt. A nemzetközi nagy tavaszvárás jegyében kis kitekintés, ki hogyan és milyen finomságokkal ünnepli a tavaszi napfordulót. A karácsonyi sokszínűség után, a húsvét sokkal egységesebb elemekkel rendelkezik a világban. Az új élet szimbóluma, a tojás szinte mindenütt főszerepet kap. Melle...
Foszlós kalács kezdőknek 2017-04-13 21:29:22
Foszlós kalács kezdőknek Életem első kalácsát sütöttem ma meg. Így aztán ebben a minőségben igazán kezdőnek számítok . Torzsi Hozzávalók 60 dkg finomliszt 4 dl tej 10 dkg cukor 1 csipet só 4 dkg élesztő 1 db citrom reszelt héja 0,5 dl tej a kenéshez Elkészítés Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez adjuk a...
Egyszerű csokitorta 2017-04-11 07:39:04
HOZZÁVALÓK A tésztához: 20 dkg liszt 1/2 csomag sütőpor 1 púpozott evőkanál kakaópor 20 dkg cukor 4 egész tojás 1/2 dl étolaj 1/2 dl langyos víz A krémhez: 2 dl tejszín 10 dkg étcsokoládé 15 dkg vaj 15 dkg porcukor A sütőt előmelegítjük 170 fokra. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját habosra keverjük a cukorral, az olajjal és a lan...
Váncza Kincses Receptkönyv 2017-04-04 11:08:12
A Kincses receptkönyv régi, hagyományos receptjei Krémeslepény (nagyszerű) 12 deka lisztet 2 deka vajjal, 1 késhegynyi sóval, 1 kávéskanálnyi ecettel és szükséges mennyiségű vízzel rétestésztává eldolgozunk. A tésztát bevagdosva, 10 percig félretesszük, azután kinyújtva 10 deka hideg vajat csomagolunk bele. Ismételt nyújtás és hajtogatás után kb. 10 percre hideg helyre tesszük...
Babits Mihály – »Vén cigány« 2017-04-03 06:47:29
Babits Mihály - »Vén cigány« Ird tenyeredre: soha nem lehet, ami egyszer volt már. Te is hiába nyűvöd a régit, a biztos fogást zord húrodon, s idézed ujjaidnak világtalan memóriáját az ó-mód, könnyű dallamok felé, a megvetett hang felé, mely oly édes s oly olcsó, mint a fütyülő-cukor: mindegy! akármi! csak a csönd, a csönd ne! csak egypár...
Előző Következő
© 2002-2017 TVN.HU Kft.