TVN.HU felhasználók Blog bejegyzéseinek száma: 4409424 db
Találatok száma: 98
Előző Következő
Aranyosi Ervin: Őszi Nap. 2018-09-24 19:28:59
Bús, borongós őszben, alig ragyog fényed, felhők között járva ritkán látszik lényed. De tudom, hogy ott vagy, tudom, hogy látsz engem, s messziről figyelve, a lelket tartod bennem. Ott ragyog a remény most is szép arcodon, talán kuncogsz rajtam, míg én kapaszkodom, hiszen az őszt a tél, aztán tavasz követ, most elhal, majd gyógyul minden élő szövet. Aranysárga színed l...
Aranyosi Ervin: Őszi Nap. 2018-09-23 22:34:00
Bús, borongós őszben, alig ragyog fényed, felhők között járva ritkán látszik lényed. De tudom, hogy ott vagy, tudom, hogy látsz engem, s messziről figyelve, a lelket tartod bennem. Ott ragyog a remény most is szép arcodon, talán kuncogsz rajtam, míg én kapaszkodom, hiszen az őszt a tél, aztán tavasz követ, most elhal, majd gyógyul minden élő szövet. Aranysárga színed l...
Aranyosi Ervin: Őszi Nap 2018-09-19 16:17:51
Bús, borongós őszben, alig ragyog fényed, felhők között járva ritkán látszik lényed. De tudom, hogy ott vagy, tudom, hogy látsz engem, s messziről figyelve, a lelket tartod bennem. Ott ragyog a remény most is szép arcodon, talán kuncogsz rajtam, míg én kapaszkodom, hiszen az őszt a tél, aztán tavasz követ, most elhal, majd gyógyul minden élő szövet. Aranysárga színed level...
Meggy-krémleves. 2018-09-11 21:20:35
Nyáron a friss gyümölcsökből sokszor készítek krémlevest, majd jól lehűtve tálalom a forró kánikulában. Hozzávalók: 50 dkg meggy 8 dl víz cukor (v. édesítőszer) 4-5 db szegfűszeg 2 cm-es fahéj 1/2 citrom leve és héja 5-6 levél citromfű 2 cs vaníliás cukor csipet só 1/2 cs vaníliás pudingpor 2 dl tejszín mandulaforgács A kimagozott meggyet tegyük egy ed...
Tejszínes-boros narancskrémleves. 2018-09-11 21:18:48
Tipikus karácsonyi leves, selymesen krémes, benne a roppanós narancsdarabokkal és a tetején a pirított mandulával. Az elkészítése nem tart tovább egy félóránál. Lehet melegen, de akár hidegen is tálalni. Mandula helyett, akár tejszínhabot is kínálhatunk, mert úgy is nagyon finom. Mindenkinek bátran merem ajánlani,(na persze aki ezeket a hozzávalókat szereti) mert biztosan n...
Amarettós málnakrémleves. 2018-09-11 21:15:28
Gyorsan elkészíthető és csak a hűtése igényel több időt, így akár a fogyasztás előtti napon is elkészíthetjük. Egy kis Amarettoval (mandula likőrrel) nem volt túl édes, viszont kellemesen hideg és krémes. Na és a pirított mandula a tetején,nagyon finom! 50 dk málna 5 dl víz 2 dl tejszín 1 cs vaníliás cukor cukor 3 db szegfűszeg pici őrölt fahéj 4-5 levél citr...
Cseresznyekrémleves. 2018-09-11 21:10:50
Hozzávalók: 50 dkg cseresznye cukor (ízlés szerint) 2 cs vaníliás cukor 1 tk őrölt fahéj 3-4 db szegfűszeg 1 mk gyömbér csipet szerecsendió 1 citrom leve és reszelt héja 1/2 cs vaníliás pudingpor 2 dl tejszín A cseresznyét magozzuk ki, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje. Ezután ízlés szerint adjuk hozzá a cukrot, vaníliás cukrot, majd a fűszerek...
Sík Sándor: Credo quia absurdum 2018-09-03 08:29:24
Sík Sándor: Credo quia absurdum Sírhatsz! Hiába! Lángol a vad Szüret. Vér-gálicokkal csorgadozó nyesett Fürtökre vár a Tiprató Kád, Várnak a vad taposó legények. Két ősi tipró, két iszonyú iker: A Bűn az egyik, másik a Balgaság. Sivalkodó kis szív-szemeknek Mustja zuhog feketén alattuk. Hiába lángol háborodó szemed, Üres szemgödrük rád vigy...
Mákleves eperrel 2018-08-27 23:15:01
Mákleves eperrel Hozzávalók 5 dkg mák 4 dl tej 2 dl tejszín 2 ek méz 2 csomag vaníliás cukor 2 tk vaníliás pudingpor 1/2 db citrom reszelt héja diónyi vaj csipet só friss eper ízlés szerint Elkészítés Egy edényben felolvasztjuk a mézet, hozzákeverünk egy diónyi vajat, és addig keverjük, míg a vaj teljesen fe...
Palacsinta gombás-csirkemájas raguval 2018-08-27 00:52:56
Palacsinta gombás-csirkemájas raguval Hozzávalók 20 dkg liszt 2 db tojás (nagy) 1 mk só 2-3 dl szénsavas ásványvíz 2 ek olaj (+ a sütéshez) Gombás-csirkemájas ragu hozzávalói: 25 dkg gomba 5 db csirkemáj 1 db lila hagyma 5 dkg vaj 1 ek olívaolaj só őrölt színes bors majoránna csipet szerecsendió...
Előző Következő
© 2002-2018 TVN.HU Kft.