TVN.HU felhasználók Blog bejegyzéseinek száma: 4352558 db
Találatok száma: 1021
Előző Következő
Jó ebédhez, jó bor dukál 2018-10-07 20:40:12
A borgyártás alapjai Az isten kétféle bort teremtett: a szürkebarátot és a leánykát. A szürkebarát és a leányka csinálja a többi bort úgy, hogy a szürkebarát beteszi dugóját a leánykába. Ha a dugó pont jó, akkor ezerjó. Ha a dugó puha, akkor szomorodni. Ha a dugó el van szorítva, akkor kéknyelű. Ha a dugót felaprítva teszik a leánykába, akkor szemelt rizling. Ha...
Jó ebédhez, jó bor dukál 2018-10-07 20:40:09
A borgyártás alapjai Az isten kétféle bort teremtett: a szürkebarátot és a leánykát. A szürkebarát és a leányka csinálja a többi bort úgy, hogy a szürkebarát beteszi dugóját a leánykába. Ha a dugó pont jó, akkor ezerjó. Ha a dugó puha, akkor szomorodni. Ha a dugó el van szorítva, akkor kéknyelű. Ha a dugót felaprítva teszik a leánykába, akkor szemelt rizling. Ha...
Jó ebédhez, jó bor dukál 2018-10-07 20:39:17
A borgyártás alapjai Az isten kétféle bort teremtett: a szürkebarátot és a leánykát. A szürkebarát és a leányka csinálja a többi bort úgy, hogy a szürkebarát beteszi dugóját a leánykába. Ha a dugó pont jó, akkor ezerjó. Ha a dugó puha, akkor szomorodni. Ha a dugó el van szorítva, akkor kéknyelű. Ha a dugót felaprítva teszik a leánykába, akkor szemelt rizling. Ha...
Tallóztam 2018-09-05 08:04:17
46 háztartási praktika! Sokat még a Nagymamám tanított nekem! Ha a csirkemájat sütés előtt villával megszurkáljuk, nem “köpköd" sütés közben. Amikor olcsóbb citromhoz jutok, bevásárolok belőle akár 1-2 kg-t is. A jól megmosott gyümölcs héját lereszelem, és cukorral összekeverve egy műanyag, zárható tetejű edénybe teszem és lefagyasztom. Süteményekh...
Szerencsés Tünde: Az én édesanyám... 2018-09-04 21:01:50
Szerencsés Tünde: Az én édesanyám... Az én édesanyám nem volt különleges. Hétköznapi asszony, Kit mindenki úgy szeretett. Egyszerű volt, nem akart kitűnni semmiben. Elemibe járt, nem volt ő sokáig diák. Észjárása mégis csavaros, Túljár...
Dedinszky Erika: ismeretlen ismerős 2018-08-30 08:05:02
Dedinszky Erika: ismeretlen ismerős ma egész nap vártam hogy megszólaljon a telefon álom-szállodám csavaros labirintusaiban álom-repülőterem viharos üvegcsamokaiban már többször találkoztam veled ősz voltál szemüveges higgadt hangod bariton kút hogy vagy-e igazán s álmodban én vagyok nem tudhatom montad de széllé foszlott neved...
27 olyan konyhai tanács, hogy eldobod az agyad! 2018-08-23 10:39:02
A petrezselyem és zellerlevelet szárítás után összekeverem, így teszem zárható üvegbe. Ezt a keveréket minden töltelék húshoz használom (fasírozott, töltött paprika, töltött csirke), valamint a zsemlyegombóc galuskájába is szórok. A krumplifőzelék akkor lesz igazán finom, ha a rántásba reszelt vöröshagymát teszünk. Ha a szárazbabhoz főzésközben fél zöldpaprikát adunk, kiho...
Hogyan készítsünk otthon, egyszerűen kovászos uborkát? 2018-08-14 12:56:31
Ha igen, akkor készíts otthon, mert sokkal olcsóbb és jobb az íze, mint a készen vásároltnak. A jó kovászos uborkának való zöldség nem nagyobb, mint 8-10 es, vastagsága pedig 2-2és fél ujjnyi, lehetőleg egyenes, kemény még nem sárguló. Szükséges hozzá még kg-onként egy csokor, kapor vagy kaporvirág a szárával együtt), az sem baj, ha nem friss, valamint 2 gerezd fokhagyma. A felö...
Konyhai turpisságok! 2018-08-04 17:49:09
Mivel a csirke (tyúk) legnemesebb része a melle,ezért,hogy ne legyen olyan száraz! éjszakára íróban (savanyú tej) - ben áztatom,amitől finom ízű lesz és nem szárad ki. Ha sok petrezselyem gyűlik össze! Jól megmossuk,lecsepegtetjük,és szivar alakúra összecsavarva, szorosan,majd nylon zacskóban sokáig eláll a fagyasztóban. Felhasználáskor,szeletelünk belőle,amennyire épp szük...
svéd uborkasaláta 2018-08-04 16:34:41
Hozzávalók: 2 kg uborka 50-60 dkg vöröshagyma a léhez: 6 dl víz 3 dl cukor (ízlés szerint) 2 dl 10 %-os ecet 0,5 dl só 2 teáskanál mustármag 1/2 kávéskanál Na-benzoát 1/2 kávéskanál borkén Az uborkát alaposan megmossuk, mindkét végét levágjuk, (érdemes megnyalni, nehogy kese...
Előző Következő
© 2002-2018 TVN.HU Kft.