TVN.HU felhasználók Blog bejegyzéseinek száma: 4404407 db
Találatok száma: 14
Előző Következő
Indiai fűszerekről 2020-03-03 15:01:15
Indiában nagyon sokféle fűszert használnak ételeik megízesítésére. Azonban nemcsak ételeket fűszereznek meg velük, hanem gyógyászati célokra is felhasználják azokat. Az egyik legkedveltebb fűszer a kardamom, amely nemcsak kellemes ízt kölcsönöz az ételeknek, de kellemes i...
Chutney, a fűszeres szósz 2015-09-29 21:25:02
Chutney, a fűszeres szósz A chutney nem csak tökéletes kiegészítője az ünnepi fogásoknak, hanem kifejezetten személyre szabható gasztroajándék is egyben. Az indiai illetőségű pikáns, kissé darabos, sűrű mártással szinte bármit könnyedén fűszerezhetünk, ízesíthetünk. Az eredeti indiai chutney (chatni) általában friss gyümölcsök és fűszerek együtteséből állt, ám az angol g...
Sugo, salsa: a sokoldalú paradicsomszósz 2015-09-20 22:28:43
Sugo, salsa: a sokoldalú paradicsomszósz Az ősi gyökerekkel bíró salsa és a paradicsomot Európával elfogadtató sugo talán a legékesebb bizonyítéka annak, hogy milyen fontos és meghatározó szerepe van az életünkben a paradicsomszósznak. Salsa A salsa a paradicsom őshazájában született. Az inkák találmánya, a - később az aztékok és maják által is kedvelt - salsa alapja...
Vörös áfonya, a rubint csodabogyó 2015-01-27 20:54:30
Vörös áfonya, a rubint csodabogyó A fekete- vagy kékáfonyát mindenki ismeri, de mi a helyzet a rubintszínű vörös áfonyával, amivel leggyakrabban dzsem vagy kandírozott formában találkozhatunk? Az biztos, hogy nagyon egészséges és finom is! Igaz, hogy a vörös áfonyáról már mindenki hallott, frissen mégis igen ritka vendég a hazai piacokon, zöldségeseknél, de még a kiskert...
Sugo, salsa: a sokoldalú paradicsomszósz 2014-08-26 22:59:54
Sugo, salsa: a sokoldalú paradicsomszósz Az ősi gyökerekkel bíró salsa és a paradicsomot Európával elfogadtató sugo talán a legékesebb bizonyítéka annak, hogy milyen fontos és meghatározó szerepe van az életünkben a paradicsomszósznak. Salsa A salsa a paradicsom őshazájában született. Az inkák találmánya, a - később az aztékok és maják által is kedvelt - salsa alapja...
Chilis-mangós fagylaltbomba 2014-07-17 22:25:20
Chilis-mangós fagylaltbomba A nyár kellős közepén a hétvégi, baráti összejövetelek szezonján egy mutatós, kreatív tortával koronázhatjuk meg nyári ebédjeinket. Ez az egzotikus torta könnyen elkészíthető, így hamar a háziasszonyok szívébe lophatja magát, szakmabeli séfek pedig kissé átalakítva, saját ízlésükre formálva kápráztathatják el vele vendégeiket. A forró chili és a h...
Chutney - fűszeres szósz és tökéletes gasztroajándék 2013-12-19 22:42:27
Chutney - fűszeres szósz és tökéletes gasztroajándék A chutney nem csak tökéletes kiegészítője a karácsonyi menüsornak, hanem kifejezetten személyre szabható gasztroajándék is egyben. Az indiai illetőségű pikáns, kissé darabos, sűrű mártással szinte bármit könnyedén fűszerezhetünk, ízesíthetünk. Az eredeti indiai chutney (chatni) általában friss gyümölcsök és fűszerek eg...
Különleges fűszerek 2012-11-02 11:38:05
Különleges fűszerek A fűszerek változatos aromája, vitamin-és ásványi anyag tartalmuk nélkülözhetetlen a konyhában. A legjobb, ha egészben vásároljuk és csak a felhasználás előtt őröljük vagy reszeljük őket. Az őrölt fűszert levegős helyen tároljuk. ÁNIZS Évelő növény, zöldesszürke, enyhén félhold alakú, igen illatos a magja. Leggyakrabban édességek valamint italok ízesí...
Sugo, salsa: a sokoldalú paradicsomszósz 2012-08-21 12:27:01
Sugo, salsa: a sokoldalú paradicsomszósz Az ősi gyökerekkel bíró salsa és a paradicsomot Európával elfogadtató sugo talán a legékesebb bizonyítéka annak, hogy milyen fontos és meghatározó szerepe van az életünkben a paradicsomszósznak. Salsa A salsa a paradicsom őshazájában született. Az inkák találmánya, a - később az aztékok és maják által is kedvelt - salsa alapja a...
x 2010-12-19 11:47:44
- - - [-] 687: Szia Verácska ! Itt kódorogtam ,olvasgattam,és megláttam ezt a receptet. A leírása nagyon hasonlít a mi nyírségi Málé nevű kukoricás ételünkhöz. édesanyám készített párszor még kicsi voltam. Valami még rémlik az ízről is. Annyit tudok,hogy melegen jó. Puliszkát viszont sokat ettünk. #717 2009. november 12. 20:57 Előzmény Szűcs Dezsőné [V...
Előző Következő
© 2002-2020 TVN.HU Kft.