TVN.HU felhasználók Blog bejegyzéseinek száma: 4415520 db
Találatok száma: 181
Előző Következő
5 étel, amit SOHA ne rakj be a fagyasztóba 2019-02-10 11:11:21
1. Tej, tejföl és joghurt A kemény sajtokat lehet a fagyasztóban tárolni, és érdemes is, ha nem használjuk fel őket azonnal. Szakemberek szerint a friss tej is lefagyasztható, viszont a felolvasztás után már nem lesz olyan az íze és az állaga, mint azelőtt. Tejfölt és joghurtot sem érdemes fagyasztani, mert a felolvasztás után kiválhat a víz belőlük. Egy megoldás van, ha minél el...
Szép estét 2018-11-05 19:09:21
...
Hillai László - Nyári vihar 2018-09-01 20:28:23
Hillai László - Nyári vihar Jajdul az ég a szürke fellegektől, villámok cikáznak messzi egekből. Megbújik mind, aki látja a vihart, a sötét fellege éppen erre tart. Villámok csapása megdörrent eget, bőszen felszakítva sötét felleget. Gyorsan szaladj, mert nyakadban a zápor,...
őrség zöld aranya ! 2018-08-26 12:46:58
Őrség zöld aranya 2016 1. Pirított tökmag - 200 g tökmag Leírás: A tökmagot egy sütőlemezre kiöntjük, majd 180 Celsius fokon 12 perc alatt megpörköljük. Figyeljünk rá, hogy a 12 perc alatt legalább 3-szor mozgassuk át, hogy minden oldala megpiruljon. 2. Tökmag praliné - 50 g cukor - 18 g víz - 75 g pirított, darált tökmag - 25 g Őrségi tökmagolaj Leírás...
Gyönyörű fotókon a befagyott Bajkál-tó 2018-04-04 15:43:02
Ázsia legnagyobb édesvizű tavaként tartja számon a világ az Oroszországban található Bajkál-tavat. A Dél-Szibériában lévő Bajkál egyben a Föld legmélyebb tava is, a maga 1642 méteres mélységével. Ez persze a legmélyebb pont, de azért az átlagos mélysége sem semmi: ez majdnem 800 méter. ...
Farsang idején - 5 SZUPER FÁNKRECEPT 2018-02-12 13:27:19
Farsangi fánk Hozzávalók: 50 dkg finomliszt fél liter tej 6 tojás sárgája 3 dkg élesztő 7 dkg vaj 1 evőkanál cukor 1 evőkanál rum 1 zacskó vaníliás cukor 1 mokkáskanál só olaj a sütéshez Az élesztőt morzsold szét, majd cukorral elkevert, pohárnyi langyos tejben oldd fel, majd letakarva futtasd fel, vagyis várd meg, amíg buborékos lesz. Közben az átszitált lisztet tedd...
Almás palacsinta!! 2017-11-07 20:37:48
Télen készítem, jó forró tea mellé. Tehát az almának a héját lehámozom, az almát lereszelem, majd úgy készítem el a palacsinta tésztáját, hogy reszelt alma+síma liszt+egész tojás+(kevés) őrölt fahéj+reszelt citromhéj+ (kevés tej) és hogy a kellő sűrűség-hígság miatt szükségét látom, annyi SOK BUBORÉKOS natúr ÁSVÁNYVÍZ + olaj = robotgéppel összekavarom-keverem, no és KEVÉS SÓ (az e...
Meg voltam halva 2017-07-21 12:13:15
A tegnap megspóroltam a buszbérlet árát, és biciklivel indultam neki Narciszát felkeresni. Egyszer reggel nyolc körül itthonról gyalog le a Dragalinára, a Dragalináról bicikli fel a Pata utcára. Ott két órát vártam a bicikli stand mellé a fübe heveredve, hogy kapjak biciklit visszafele. Tizenegy órakor legurultam a Sétatérre, közben beugrottam a Széchenyi téri piacra kenyérért, Ma...
Bodzavirág palacsintatésztában 2017-05-22 22:57:54
Bodzavirág palacsintatésztában Hozzávalók 4 db száras bodzavirág tányér 4 dkg (2 púpozott ek) étkezési keményítő 4 dkg (2 púpozott ek) liszt 1 tasak vaníliás cukor 1 csipet só 1 db tojás 6 cl buborékos ásványvíz vagy szódavíz 2,5 dl olaj 2 tk porcukor Elkészítés A virágokat lerázzuk. A keményítővel elvegyített l...
Mćrcius - 1848. 2017-03-15 09:54:04
Farkas Paor Anna Március - 1848. Ez a március most egészen más, napos, de csípős bolondos idő verőfény, s felragyogó változás, mitől édes, ízes a levegő. E nagy naptól már erőre kaptak és azok is szárnyat eresztettek, kik csak szárnyatlanul bandukoltak s hitték, már maradnak elveszettek. "Pilvax" cégtáblának nincsen nyoma, az új cégér: "Forradalmi csarnok" m...
Előző Következő
© 2002-2019 TVN.HU Kft.