TVN.HU felhasználók Blog bejegyzéseinek száma: 4397129 db
Találatok száma: 312
Előző Következő
Kiliti kolbászleves 2018-08-08 13:01:21
Hozzávalók: 50 dkg zöldborsó, 50 dkg zöldbab, 2 fej közepes vöröshagyma, 15 dkg füstölt szalonna, 25 dkg csípős kolbász, 25 dkg csemege kolbász, 2 teáskanál őrölt kömény, 1 teáskanál paprikakrém, 2 púpos teáskanál őrölt pirospaprika, 2 teáskanál só, 2 teáskanál őrölt színes bors, 5 gerezd fokhagyma, 4 babérlevél, 1 teáskanál őrölt tárkony. A habaráshoz: 2 dl főzőtejszín, 2 dl tejf...
Betyár zöldbableves 2018-08-08 11:45:21
Hozzávalók: 20 dkg füstölt szalonna, 2 nagyobb fej vöröshagyma, 1 fakanál sertészsír, 3 paprika, 2 paradicsom, 30 dkg füstölt tarja, 40 dkg tarhonya, 50 dkg zöldbab, 5 teáskanál őrölt paprika, 3 teáskanál só, 2 teáskanál őrölt bors, 3 babérlevél, 5 dl tejföl, 3 evőkanál liszt. A füstölt szalonnát kis kockákra vágjuk, majd bográcsban kiolvasztjuk a zsírját. Közben a vöröshagymát m...
Kávai lecsó 2018-08-08 11:06:07
Hozzávalók: (20-25 főre) 1 kg tarhonya, fél kg szalonna, fél kg vöröshagyma, 2 kg különböző színű paprika, fél kg csillagtök, és cukkini, 1 kg paradicsom, fél kg krumpli, 1 szál füstölt kolbász, 4 sertésköröm, egy első csülök. Fűszerek: 10 dkg őrölt paprika, ízlés szerint só, 2 teáskanál őrölt fekete bors, 2 teáskanál majoránna, fél teáskanál kömény. A körmöt é...
Hagyományőrző Péter-Pál nap (Június 29.) 2018-06-25 10:13:32
Június 29-e fontos nap a gazdaember számára. Az aratás kezdetét jelzi, mert ezen a napon megszakad a búza töve. Mivel ez a nap dologtiltó napnak számított, a pappal előzetesen megszentelt kaszával csak megsuhintották a kalászost. Valójában csak július 2-án Boldogasszony napján kezdődött el a búza betakarítása. A gazdaasszony ilyenkor ebédre kaszás-levest és aratópogácsát kíná...
Bográcsgulyás 2018-05-30 11:18:54
Bográcsgulyás Hozzávalók: 1,5 kg kicsontozott marhalábszár, 2 nagy vöröshagyma, 6-7 evőkanál olaj vagy 8-10 deka zsír, 4 gerezd fokhagyma, fél kiskanál köménymag, 1,5-2 evőkanál jóféle pirospaprika, só, 2-2 közepes zöldpaprika (édes, nem csípős tévépaprika) és paradicsom (helyettük leh...
A vargabéles legendája 2018-05-19 08:36:01
A Darvas-féle vendéglő Erdély-szerte ismertté vált a vendégeknek kínált ízletes ételeknek és különlegességeknek köszönhetően. Darvasné büszke volt a hírnévre, amelynek megteremtéséhez, férje flekkenei és húskészítményei mellett, kétségkívül az ő főző-sütő tudománya is hozzájárult. Édesanyjától örökölte a tudományt, de az a gyakorlat, amelyet élete során az Aszalós-féle vendégl...
Többé nem mossa le az ózdi Isten kottajelét a hó - üzente 2018-03-27 22:54:08
Az ózdi 666 feketemágusai, kétszarvú hamis prófétája a világ vallásainak, fenevadja, amelyik beavatta Müller Péter döglegyet és a cigányságot feketemágiába, a halálnépe Szulák Andreának a szőrös reformátusainak a bibliából, melyeket kitermeltek a tetteik rajtam történő végrehajtásával a világ minden részén trianoni Nagy-Magyarország céljából, együtt a Hunnia börtön bibliai gyilkos...
Kunsági tüzes hús tócsniva 2018-02-21 13:59:39
Csízi Pál és neje: Kunsági "tüzes hús" tócsnival Az étel alapja: marhalábszárpörkölt chili szósszal ízesítve - ettől lesz "tüzes", vagyis jó csípős a hús. Úgy készítem, hogy bográcsban kevés olajon füstölt szalonnát pirítok. Amikor kiadta a zsírját, hagymát pirítok rajta. Majd teszek hozzá őrölt paprikát, fokhagymát, összeízesítem, majd ezen jól átfo...
4 dolog, ami elengedhetetlen egy jó halászléhez! 2017-12-23 23:55:26
4 dolog, ami elengedhetetlen egy jó halászléhez! Jó halászlét főzhetsz a Dunától, a Tiszától vagy a Balatontól távol is. Csak szerezd be a megfelelő alapanyagokat, és rögtön nekiláthatsz. Hal: három a magyar igazság Minél többféle hal kerül a lébe, annál zamatosabb lesz a végeredmény. A halfőző mesterek szerint a magyaros halászléhez legalább háromféle hal kell: a pon...
A halászlé sztory 2017-12-21 18:11:27
A halászlé a néprajzi szakirodalom szerint"hosszú lére eresztett halpaprikás", és még a 100 év előtti szakácskönyvek is"halpaprikásnak emlegették. A fűszerpaprika mindennapos fűszerré válása és elterjedése után a XVIII. század második felétől szegények és gazdagok egyformán kedvelt eledelévé vált. A halászlé első hiteles leírását Tolnából, a XIX. század ele...
Előző Következő
© 2002-2018 TVN.HU Kft.