TVN.HU felhasználók Blog bejegyzéseinek száma: 4354179 db
Találatok száma: 303
Előző Következő
Karádi Erzsébet: Szüret 2018-10-09 09:26:50
Karádi Erzsébet: Szüret Hegyoldalon emberek nyüzsögnek. Puttonyok nyelik a szőlőfürtöket. Kóstolgatják: jó-e íze, zamata? Meglesz-e a bor cukorfoka? Tréfálkoznak, derűs a gazda, óborát jó szívvel kínálja. Óriás bográcsban pörkölt rotyog, vidám asszonynép kuncogva kotyog. A jókedv mindenkire ráragad, szüretelő csapat dalra fakad. Préselik, folyatják szőlő levét, d...
Kiliti kolbászleves 2018-08-08 13:01:21
Hozzávalók: 50 dkg zöldborsó, 50 dkg zöldbab, 2 fej közepes vöröshagyma, 15 dkg füstölt szalonna, 25 dkg csípős kolbász, 25 dkg csemege kolbász, 2 teáskanál őrölt kömény, 1 teáskanál paprikakrém, 2 púpos teáskanál őrölt pirospaprika, 2 teáskanál só, 2 teáskanál őrölt színes bors, 5 gerezd fokhagyma, 4 babérlevél, 1 teáskanál őrölt tárkony. A habaráshoz: 2 dl főzőtejszín, 2 dl tejf...
Betyár zöldbableves 2018-08-08 11:45:21
Hozzávalók: 20 dkg füstölt szalonna, 2 nagyobb fej vöröshagyma, 1 fakanál sertészsír, 3 paprika, 2 paradicsom, 30 dkg füstölt tarja, 40 dkg tarhonya, 50 dkg zöldbab, 5 teáskanál őrölt paprika, 3 teáskanál só, 2 teáskanál őrölt bors, 3 babérlevél, 5 dl tejföl, 3 evőkanál liszt. A füstölt szalonnát kis kockákra vágjuk, majd bográcsban kiolvasztjuk a zsírját. Közben a vöröshagymát m...
4 dolog, ami elengedhetetlen egy jó halászléhez! 2017-12-23 23:55:26
4 dolog, ami elengedhetetlen egy jó halászléhez! Jó halászlét főzhetsz a Dunától, a Tiszától vagy a Balatontól távol is. Csak szerezd be a megfelelő alapanyagokat, és rögtön nekiláthatsz. Hal: három a magyar igazság Minél többféle hal kerül a lébe, annál zamatosabb lesz a végeredmény. A halfőző mesterek szerint a magyaros halászléhez legalább háromféle hal kell: a pon...
A halászlé sztory 2017-12-21 18:11:27
A halászlé a néprajzi szakirodalom szerint"hosszú lére eresztett halpaprikás", és még a 100 év előtti szakácskönyvek is"halpaprikásnak emlegették. A fűszerpaprika mindennapos fűszerré válása és elterjedése után a XVIII. század második felétől szegények és gazdagok egyformán kedvelt eledelévé vált. A halászlé első hiteles leírását Tolnából, a XIX. század ele...
Egy agyrákból gyógyult beteg bizonyságtétele 2017-08-09 22:55:31
Tatabánya - Személyes beszámoló Deme János bizonyságtételéről. Ez év februárjában részt vettem egy ifjúsági táborban, ahol megismerhettem Deme Jánost, akiről kiderült, hogy rákbetegségen esett át, és a nehéz próbatétel idejé...
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei 2017-05-11 08:45:51
ELŐÉTELEK, LEVESEK Pálinkás sajtkrém 20 dkg trappista sajthoz végy 5 dkg vajat és 3 cl cseresznyepálinkát. A sajtot reszeljük le, s dolgozzuk össze a vajjal és a pálinkával. Ízesítsük sóval és törött borssal. Ha kész, hűvös helyen hagyjuk pihenni legalább fél órát. Kecskeméti hideg barackleves 3 dl rostos baracklé 2 dl friss narancslé 1 dl tejszín 1 csomag h...
Ízőrzők - Kiskunhalas 2017-04-27 07:33:27
Ízőrzők - Kiskunhalas - receptek Sonkaléleves Hozzávalók: 1,5 kg füstölt sonka, 1 kávéskanál őrölt bors, 1 késhegynyi őrölt kömény, 1 vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 kisebb sárgarépa és petrezselyem gyökér, 1 csokor petrezselyem zöldje. A gombóchoz: 50 dkg krumpli, 1 tojás, 10 dkg liszt. A füstölt sonkát felöntjük vízzel, és . 2 óra alatt puhára főzzük. A zöldségeket megti...
Ízőrzők - Révfülöp 2017-04-27 07:28:25
Ízőrzők - Révfülöp - receptek Gombás kelroló Hozzávalók: 1 kisebb fej kelkáposzta, só, bors, 2 vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 5 dkg vaj, 25 dkg erdei csiperkegomba, kis csokor petrezselyem zöld, 4 evőkanál liszt, 1 dl tej, 1,5 dl tejföl. A tepsi kikenéséhez vaj. A kelkáposzta fejet sóval, borssal, 1 fej vöröshagymával, és néhány gerezd fokhagymával megpároljuk, majd külső,...
Hortobágyi életképek 2017-03-13 09:57:17
Szuhanics Albert Hortobágyi életképek Szikes, magyar pusztán, izzó napsütésben, Gulya legelészik a gémeskút tövében. Olykor elbődülnek, nyakukat kinyújtva, Borjuk szopni készül a tehénhez bújva. A gulyások vígan főzik a jó gulyást, A marha nem tudja - miből e paprikás. Bizony minden korban, ez a gulyás marha, Amúgy a javából, jó nagy volt a szarva. Van ha...
Előző Következő
© 2002-2018 TVN.HU Kft.