TVN.HU felhasználók Blog bejegyzéseinek száma: 4416099 db
Találatok száma: 2459
Előző Következő
5 dolog, amiért a sárgabarack a legjobb gyümölcs A lédús és 2019-07-11 09:14:33
5 dolog, amiért a sárgabarack a legjobb gyümölcs A lédús és édes sárgabarack a nyár igazi sztárja. Imádjuk a fáról szedve, imádjuk lekvárban, süteményben, smoothie-ban és joghurtban is. Még jó, hogy egy szuperegészséges gyümölcsről van szó Antioxidáns C-vitamin-tartalma...
Grízes tészta 2019-06-11 11:17:23
Hozzávalók 50 dkg metélt tészta só (ízlés szerint) 2,5 dl búzadara 3 cl olaj 4 dl víz baracklekvár Elkészítés A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük. Egy nagy lábasban a darát olajon, pici sóval, folyamatos kevergetés mellett megpirítjuk, de vigyázzunk, hogy ne legyen túl sötét. A vizet a kész darára öntjük (óvatosan mert felcsap a gőz), fedőt teszünk...
Nagyanyám utolsó buktája 2019-05-18 13:04:32
Kinek pogácsa , kinek stangli , másnak rétes - nekem bukta . Egy százéves csempe lábosban sütötte , a legalább hatvanéves , ütött - kopott sütőben . Nem fekvő bukta volt , mint a bóti , hanem álló : hiszen ez házi ! Háromféle volt mindig : mákos , diós , lekváros . Össze - vissza , hogy minden egyes darab meglepetés legyen : ez most vajon milyen ? Kézzel tekert...
Mákos lepény 2019-05-11 15:51:06
30 dkg liszt,,12 dkg zsír,2 evőkanál tejföl,csipet só, Töltelék hozzávalói 20 dkg darált mák,15 dkg porcukor,5 dkg búzadara,3 dl tej, 1 csomag vaníliás cukor,1 citrom reszelt héja,2 db tojás A tészta kenéséhez baracklekvár. Elkészítése Először a tölteléket készítjük el. A tejben felfőzzük a búzadarát, belekeverjük a mákot és hagyjuk kihűlni. Közben a tojások sárgáját...
Boszorkánypogácsa boszorkányosan finom módra :) 2019-04-23 17:44:57
Hozzávalók: 10 dkg dió, 1 citrom 25 dkg lágy vaj v. margarin 15 dkg porcukor 45 dkg liszt 4 tojássárgája 1 tojásfehérje 10 dkg baracklekvár Elkészítés: A diót durvára összevágni, a citromot alaposan megmosni, lereszelni a héját, levét kinyomni, átszűrni. A sütőt 180-200 fokra bekapcsolni. A vajat habosra keverni a porcukorral, majd bele a citromhéj és lé, eg...
Diós sütemény 2019-03-06 13:07:47
Egyszerű és nagyon-nagyon finom. Nem tart sokáig az elkészítése... Hozzávalók: A két laphoz: 30 dkg liszt, 15 dkg margarin, 2 tojássárgája, 1/2 dl tejföl, 1/2 csomag sütőpor, 9 dkg porcukor, csipetnyi só Töltelékhez: 5 dkg vaj, 17 dkg porcukor, 2 dl tej, 17 dkg darált dió, 1/2 csomag sütőpor, 2 tojásfehérje, 14 dkg liszt Kenéshez: baracklekvár Elkész...
Mákos pite 2019-03-06 11:32:16
Hozzávalók: Tésztához: 30 dkg liszt, 12 dkg zsír, 2 evőkanál tejföl, csipet só Töltelékhez: 20 dkg mák, 15 dkg cukor, 5 dkg búzadara, 3 dl tej, 1 csomag vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 2 db egész tojás, baracklekvár (a kenéshez) Elkészítése: A töltelékkel kezdjük a munkát. A mákot a cukorral együtt megdaráljuk, majd a tejet felforraljuk és belekeverjük...
Csöröge fánk 2019-01-17 22:39:37
HOZZÁVALÓK 25 dkg finomliszt 1 késhegynyi sütőpor só 1,5 dl tejföl 2 dkg porcukor 5 dkg vaj 3 db tojássárgája A tálaláshoz: Vaníliás porcukor (ízlés szerint) Házi baracklekvár (ízlés szerint) ELKÉSZÍTÉS A lisztet elkeverjük a sütőporral, és a sóval, hozzáadjuk a tejfölt, a porcukrot, a vajat...
Lekváros kakaós kavart 2018-12-24 06:45:57
Hozzávalók: 1 tojás 6 dkg zsír 25 dkg cukor 25 dkg liszt 1 cs sütőpor 2-3 ek kakaópor 2 dl tej 4 ek baracklekvár Elkészítése: A cukrot, a lekvárt, a zsírt és a tojást keverjük habosra habverővel. A lisztet, sütőport és a kakaóport keverjük össze. A masszát a liszttel kavarjuk el és fokozatosan adagoljuk hozzá a tejet. Sütőpapírral bélelt, kicsi tepsibe si...
Sajttorta 2018-12-13 16:39:11
Hozzávalók: A torta alapja: 25 dkg darált keksz 20 dkg margarin A krém: 40 dkg mascarpone vagy más natúr krémsajt 4dl tejszín /nem habtejszín/ 8 dkg cukor 10 dkg sárgabarack lekvár 1 tk. vanília aroma fél citrom leve 2 tk zselatin por A tetejére: 5-6 szem őszibarack befőtt 1,5 dl őszibarack lé 3 tk. zselatin por Elkészítés: A margarint felolvasztjuk, összekeverjük...
Előző Következő
© 2002-2019 TVN.HU Kft.