TVN.HU felhasználók Blog bejegyzéseinek száma: 4388585 db
Találatok száma: 1503
Előző Következő
Epres joghurtos 2019-04-20 06:59:33
Hozzávalók: 1 cs. babapiskóta folyékony édesítő vagy porcukor 2 cs. vaníliás cukor 5 dl natúr joghurt 2,5 dl habtejszín (állati eredetű) 2 dl növényi tejszín (Meggle vagy Hullala) 35 dkg + 40 dkg eper 1 cs habfixáló Elkészítés: A 35 dkg epret összeturmixoljuk, joghurthoz hozzáadjuk vaníliás cukrot, édesítőt,vagy cukrot ízlésnek megfelelően. Jól összekeverjük. A...
A K2-vitamin egészséges artériákért 2019-04-03 22:07:42
A szívbetegség az első számú halálok és betegség világszerte. A szívbetegség egyik kiemelkedő oka a meszes lerakódás az artériákban. A K2-vitamin egy nagyon fontos tápanyag a szívbetegségek megelőzésében. A K-vitamin nélkülözhetetlen a megfelelő véralvadás és a csontsűrűség fenntartása érdekében. Kutatások igazolják, hogy a K1- és a K2-vitamin különböző funkciókat lát el. A K1-...
Fodros kel jó hatásairól 2019-03-21 19:18:20
Elektron gazdag, lúgosító leveles kel Az egyetlen változatlan dolog életünkben az állandó változás. Új idők köszöntöttek világunkra, jelenleg 7 milliárd ember és kb. 55 milliárd állat osztozik a Földön és annak javain, táplálékain. Mára az állattenyésztés már szabály szer...
Spirulina /Chlorella – két csodálatos szupertáplálék 2019-03-16 20:36:50
Az algák olyan tápanyagokban dús szuper ételek, melyek egészségjavító tulajdonságokkal rendelkeznek és hozzájárulnak szervezetünk tökéletes működéséhez, táplálnak, energiát biztosítanak és gyógyítanak. Már az inkák is fogyasztották - kék színű süteményt sütöttek belőle. A...
E vitamin 2019-03-14 05:40:54
Az egyik legkevésbé ismert vitamin az E vitamin, holott fontos szerepe van az öregedésgátló folyamatokban, antioxidációs védőfaktorként is számon tartják, sőt a szerelmi élet megújításáért is felelős. Kiváló tulajdonságait ma már a kozmetikai ipar is felismerte. Zsírban oldódik A E-vitamint tokoferolnak is nevezik, a tudomány azonban még csak most kezdi felfedezni jelentő...
Mi mindenre jó a hamu? ( Csak a fa - hamu ! ) 2019-03-06 21:27:18
A növényi és állati eredetű anyagok elégéséből fennmaradt hamu nagyon gazdag ásványi anyagokban és nyomelemekben. A növények maradványai kálium-, magnézium-, kalcium-oxidot, kénsavat, foszforsavat, kovasavat, néha vasat, klórt, nátrium-oxidot és alumínium-oxidot tartalmaznak. Ez az égéstermék szolgált alapul a hamuzsír gyártására és lúgkészítésére a 19. században. Erősen lúgos kém...
Nagyböjt kívül és belül 2019-03-06 11:02:04
Harminc kérdés és válasz segít a készületben 2019. március 5. kedd, 19:19 Füzes Ádámot, az Esztergomi Hittudományi Főiskola levelező tagozatának liturgikatanárát kérdeztük a nagyböjtről - a készületről és annak eszközeiről -, hogy könnyebben válaszolhassunk az Úr hívására ebben a kegyelmi időszakban (is). ...............
Az enzimekről - érdemes tudni ! 2019-02-21 11:31:56
Az enzimek a szervezet minden egyes funkciójában részt vesznek; az emésztéstől a méregtelenítésen keresztül az immunrendszerig kritikus szerepet játszanak az egészség fenntartásában. Az enzim az élet kulcsa, vagyis a létfontosságú funkciók nem indulnak be nélküle. 1. Miért szükségesek az enzimek az életünkben? Az enzimek nélkülözhetetlen szerepet játszanak minden egyes biokémi...
Homoktövis gyógyhatásairól 2019-02-21 10:29:33
A homoktövis termése gazdag könnyen emészthető szénhidrátokban, szerves savakban, ásványi anyagokban, bioaktív összetevőkben és vitaminokban, köztük az antioxidánsnak számító A, C és E- vitaminokban. A homoktövis gyógyhatásai - A homoktövisben található C-vitam...
"K" vitaminról jó tudni 2019-02-03 11:22:52
K1, K2-vitamin: A K-vitaminnak két formája ismert (K1- és K2-vitamin), melyek közül a K2-vitaminnak tulajdonítanak a kutatók nagyobb jelentőséget és az újabb kutatások alapján, azt hangsúlyozzák, hogy bizony ezt a vitamint is külső forrásokból kell pótolnunk, mert a szerv...
Előző Következő
© 2002-2019 TVN.HU Kft.